loading content..

Vállalati tanácsadás

A Berényi és Társai Ügyvédi iroda egyaránt nyújt üzleti tanácsot köz- és magán társaságoknak, magántőkével bíró cégeknek és pénzügyi szponzoroknak, továbbá befektetési bankoknak, kormányhivataloknak és más intézményeknek valamint egyéneknek, gyakorlatilag az üzleti és a vállalati élet szinte minden területén.


Az iparágak alapos ismeretére valamint gyors kereskedelmi reagáló képességünkre egyformán támaszkodik, és ezt értékeli a piac-vezető nagyvállalatok és pénzintézetek jelentős része. Ügyvédeink a vállalati és kereskedelmi munkák teljes spektrumát lefedik – komplex hazai, határokon átívelő és több-ország joghatóságát érintő tranzakciókra fokuszálva, melyek magukba foglalják többek közt a vállalati stratégiák kidolgozását valamint helyi állami képviseletet vagy akár nemzet-gazdasági stratégiák kidolgozásában szakági szakmai részvételt is.

Kollégáink kifogástalan munkát végeznek a fúziók és felvásárlások terén, a vállalati rekonstrukcióknál továbbá a strukturált pénzügyi praktikák esetében, hogy a legmagasabb minőségi tanáccsal lássák el ügyfeleinket a pénzügyi tranzakciók minden típusánál.

      Üzletek adás-vétele

Irodánk az üzlet-tulajdonosok számára segítséget nyújtanak a több szintű üzlet adás-vétel folyamat során, így például:

  • Tanácsadással a tranzakció struktúráját tekintve
  • Az üzletkötéshez kapcsolódó szerződés tervezet megszerkesztésében és annak feltételeinek megfogalmazásában
  • Az eladókat tanáccsal látjuk el a jogi stratégiák tekintetében, hogyan közelítsék meg például az olyan felmerülő kérdéseket, mint az eladás során a teljes pénzügyi-könyvelési átvilágítás
  • A vevőket tanáccsal látjuk el, miként folytassák le a jogi teljes pénzügyi-könyvelési átvilágítást
  • A teljes dokumentáció tervezése, áttekintése és megtárgyalása, mely magában foglalja egy üzleti tranzakció során az olyan dolgokat, mint például a vagyon megvásárlási megállapodást, pénzpiaci eszközök megvásárlását, avagy biztosítékok megvásárlását.
  • Üzleti szerződések elkészítése, felülvizsgálata

     

    Vagyonkezelés

    Mi az ügyfeleink üzleti céljainak elérését elsődleges szempontnak tekintjük és irodánk erőtartalékait valamint saját magunkat is minden időben e célnak rendeljük alá. Azt kutatjuk, miként tudjuk az ügyfél gazdasági céljait minél hatékonyabban támogatni, miközben keressük a szükséges eszközöket, hogy az ügyfelet minél jobban tájékoztassuk, hogy döntéseit kimerítő információ háttér ismeretében tudja meghozni, saját kockázati tűrőképességéhez és piaci helyzetéhez alkalmazkodva. 

    Vállalti irányítás

    A Berényi és Társai ügyvédi iroda széles körben ad tanácsot magán- és köz- kereskedelmi vállalkozásoknak, független vezetőknek, vállalati bizottságoknak és managementnek irányítási és együttműködési kérdésekben valamint tranzakciós, végrehajtási és krízis helyzetben is.

    Fúzió és felvásárlás

    Felmértük azt, hogy ügyfeleink számára minden tranzakció, annak méretétől függetlenül, egyformán fontos. Miközben a Berényi és Társai ügyvédi iroda folyamatosan ad tanácsot nemzetközi cégeknek, beruházási bankoknak és más az M&A piac állandó szereplőinek ugyanakkor az iroda számos kisebb ügyfelet is képvisel ugyanezen a piacon, olyan ügyfeleket, akik számára az M&A piaci tranzakciók alapvetően kívül esnek a tevékenységi körükön. Ügyvédeink keményen dolgoznak, hogy minden egyes esetben, függetlenül annak méretétől, ugyanazt a gyakorlatias megközelítést, kreativitást és elkötelezettséget mutassák fel.

     

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned